Miód spadziowy

Miód spadziowy jest bardzo cenną substancją odżywczą  jak i leczniczą, znaną od setek lat. Dzięki temu, iż miód składa się z około osiemdziesięciu procent cukrów prostych, jest bardzo dobrze przyswajalny dla organizmu człowieka.  Miód zawiera węglowodany, białko, substancje bakteriobójcze, takie jak inhibina, witaminy i bardzo dużo różnego rodzaju mikroelementów. Miód spadziowy najlepszy jest przy schorzeniach układu krążenia, układu oddechowego, zapaleniach gardła, oraz dla osób z kłopotami z sercem. Miód zalecany jest przy chorobach serca, wątroby, anemii, złej przemianie materii i w wielu innych przypadkach wahania zdrowia i osłabienia ogólnego organizmu. Bardzo często używany jest przy wszelkiego rodzaju przeziębieniach i zapaleniach dróg oddechowych. Miód spadziowy pomaga też przy nadmiernym stresie i wyczerpaniu fizycznym organizmu . Miód jest niesamowicie zdrowym produktem naturalnym , który powinno się stosować w naszej kuchni o wiele częściej, niż jest to obecnie. Bardzo prostym sposobem na wprowadzenie miodu do naszej diety jest zastąpienie miodem cukru, i słodzenie miodem herbaty czy kawy, lub dodawania go do wypieku ciast czy deserów.

Be Sociable, Share!